Α. Βιβλίο: Ο Φοίβος και η Φάλαινα για παιδιά 5-8 χρονών
Β .Βιβλίο: Η Λένα και η Μέλισσα για παιδιά 9+

Άννα Κουππάνου

Η Άννα όταν μεγάλωνε άκουγε ιστορίες για γενναία παιδιά που μεγάλωσαν για να γίνουν γενναίοι άνθρωποι και σκέφτηκε ότι αυτό ήθελε να γίνει στη ζωή της: γενναία, αλλά όχι κατ’ ανάγκη μεγάλη. Από τότε που δεν ήξερε να γράφει, έλεγε ιστορίες και όταν έμαθε να το κάνει έγραψε βιβλία. Είναι η υποψήφια της Κύπρου για το διεθνές βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν για το 2022. Εξακολουθεί να θέλει να είναι γενναία, όχι όμως μεγάλη. 

 

Η Άννα είναι εκπαιδευτικός, διδάκτωρ Φιλοσοφίας της Παιδείας και συγγραφέας.

Έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Κύπρου για Βιβλίο για Μεγάλα Παιδιά και Εφήβους (2005, 2010), το Α΄ βραβείο του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου (2001, 2015), το βραβείο για Λογοτεχνικό Βιβλίο για Παιδιά του λογοτεχνικού περιοδικού Ο Αναγνώστης (2015), και τιμήθηκε επίσης με αναγραφή στον τιμητικό κατάλογο της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (IBBY Honour List 2018).

 

Με τα έργα της Η Άρια αλλάζει κόσμους (2003), Ο νάνος που αγάπησε τη Χιονάτη (2005), Ο Άγιος Βασίλης θέλει δώρο (2008), Οι Αργοναύτες του χρόνου (2009), Η απίστευτη αποκάλυψη του Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε (2015), Να το πάρει το ποτάμι; Και το μυστήριο των κόκκινων παπουτσιών (2016), Η Εξαφάνιση της Κ. Παπαδάκου και τι έγινε εκείνο το καλοκαίρι (2017), Ο παππούς ο Σούπερμαν και ένα κερασάκι (2018), Τη μέρα που σπάσαμε τον κόσμο (2019), και Ο Φοίβος και η φάλαινα (2021), η Άννα Κουππάνου απασχολείται με τη μοναδικότητα της παιδικής φωνής και της λογοτεχνικής αναπαράστασής της.  Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, αλλά και η έμφαση στην κοινωνική αλλαγή, αποτελούν σταθερές στο λογοτεχνικό έργο της.

 

Διδάσκει μαθήματα σχετικά με τη φιλοσοφία της παιδείας, την παιδική λογοτεχνία, τη διδακτική της λογοτεχνίας και τη δημιουργική γραφή. Επισκέπτεται σχολεία, βιβλιοθήκες και πανεπιστήμια, όπου μιλά για την παιδική λογοτεχνία, και οργανώνει δράσεις φιλαναγνωσίας. Πιο πολλά για τις δράσεις και τα βιβλία της, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της:  www.annakouppanou.com/

Οι εγγραφές για το εργαστήριο της Άννα Κουππάνου έχουν ολοκληρωθεί. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας!
Οι εγγραφές για το εργαστήριο της Άννα Κουππάνου έχουν ολοκληρωθεί. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ