«Πώς φέρνουμε περισσότερη χαρά στην τάξη και το σχολείο μας με ένα πρόγραμμα φιλαναγνωσίας για τα Χριστούγεννα;»
Δημιουργική αξιοποίηση λογοτεχνικών βιβλίων στο σχολείο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: 29/11/2022 17:00-19:00

Άννα Κουππάνου

Η  Άννα Κουππάνου είναι η υποψήφια της Κύπρου για το διεθνές βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν για το 2022 και για το 2024. Είναι συγγραφέας, εκπαιδευτικός, Λειτουργός του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, Συντονίστρια του Δικτύου Σχολείων για Υποστήριξη της Φιλαναγνωσίας στο ΠΙΚ, Διδάκτωρ της Φιλοσοφίας της Παιδείας, με πλούσιο ερευνητικό έργο σε θέματα εκπαίδευσης, παιδικότητας, γραμματισμών, λογοτεχνίας, τεχνολογίας, κ.ά. Έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας της Κύπρου για Βιβλίο για Μεγάλα Παιδιά και Εφήβους (2005, 2010), το Α΄ βραβείο του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου (2001, 2015), το βραβείο για Λογοτεχνικό Βιβλίο για Παιδιά του λογοτεχνικού περιοδικού, Ο Αναγνώστης (2015), από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά (2013), και με αναγραφή στον τιμητικό κατάλογο της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (IBBY Honour List 2018).

Έχει γράψει, μεταξύ άλλων, τα έργα Η απίστευτη αποκάλυψη του Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε (2015), Η Εξαφάνιση της Κ. Παπαδάκου και τι έγινε εκείνο το καλοκαίρι (2017), Τη μέρα που σπάσαμε τον κόσμο (2019), Στο Σκοτάδι των Σκοταδιών κι ακόμα παραπέρα (2022), Ο Φοίβος και η φάλαινα (2021), Η Λένα και η μέλισσα (2022).

Μήπως παίρνουμε συνέντευξη από τους ήρωες και τις ηρωίδες των βιβλίων για να έρθουν στο γιορτινό τραπέζι; Κι αν τα βιβλία είναι γλυκά, πότε θα τα φάμε; Κι αν οι ήρωες και οι ηρωίδες γίνουν στολίδια πού θα τους στολίσουμε; Και τα βιβλία πώς γίνονται δώρα και τα  δώρα βιβλία – ποίημα σε κουτί; Και ποιο είναι επιτέλους αυτό το πνεύμα των Χριστουγέννων και πού κρύβεται; Πώς θα βρούμε τα συναισθήματά μας και πώς θα τα κάνουμε λέξεις και ποιήματα και χριστουγεννιάτικες κάρτες; Τι θα πει Χριστουγεννιάτικη φιλαναγνωσία; Επικεντρωμένες/οι στο βιβλίο, Η Λένα και η μέλισσα, (Εκδόσεις Πατάκη, 2022), αλλά και σε άλλα πολλά, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε με βιωματικό τρόπο στα πιο πάνω ερωτήματα, να μεταμορφώσουμε τις τάξεις μας σε λογοτεχνικά εργαστήρια και τα παιδιά σε αναγνώστες και αναγνώστριες με κέφι!

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (συμπεριλαμβάνει βιβλίο συγγραφέα, υλικά σεμιναρίου, πιστοποιητικό συμμετοχής): €15.00
Your Card info (Powered By Stripe)
Οι εγγραφές για το εργαστήριο της Άννα Κουππάνου έχουν ολοκληρωθεί. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας!

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: 29/11/2022 17:00-19:00

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ