Εργαστήρια Παιδικής Λογοτεχνίας
ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
1. Για Εκπαιδευτικούς - 2. Για γονείς και παιδιά

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

9:00-9:15

Χαιρετισμοί

Αναστασία Φρειδερίκου, Πρόεδρος Συμβουλίου Πανεπιστημίου  Frederick

Hourig Torossian,  Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Τεχνών και Επικοινωνίας Πανεπιστημίου Frederick

Αντιγόνη Παπαγεωργίου, εικονογράφος, απόφοιτη Τμήματος Τεχνών και Επικοινωνίας Πανεπιστημίου Frederick

Βαγγέλης Ηλιόπουλος, εκπαιδευτικός, συγγραφέας παιδικών βιβλίων

9:15-11:15

Εργαστήρια με τον συγγραφέα:

Βαγγέλη Ηλιόπουλο

«Δράσεις ενάντια στις προκαταλήψεις με αφορμή ένα βιβλίο»

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

Αναστασία  Φρειδερίκου, Πρόεδρος Συμβουλίου  Πανεπιστημίου Frederick

Αίγλη Τούμπα, Βιβλιοπωλείο Rivergate

Χριστίνα Καραολίδου Τσιαττάλα,Communication &Outreach Service Πανεπιστημίου Frederick

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδυκτιακά μέσω πλατφόρμας του Πανεπιστημίου Frederick.

2. Εργαστήρια:- Δηλώστε συμμετοχή σε ΕΝΑ ΜΟΝΟ εργαστήριο του συγγραφέα.

3. Βιβλίο / Υλικά Εργαστηρίου / Επισυναπτόμενα της Ημερίδας και Πιστοποιητικό Συμμετοχής:- Θα παραλάβετε βιβλίο του/της συγγραφέα, υλικά (αν υπάρχουν), επισυναπτόμενα της ημερίδας και Πιστοποιητικό συμμετοχή, μέσω εταιρείας παροχής υπηρεσιών ταχυμεταφοράς.

Το πιστοποιητικό συμμετοχής θα αναγράφει το όνομα σας όπως εσείς το καταγράψετε στην δήλωση συμμετοχής.

4. Κωδικοί Συμμετοχής:- Θα λάβετε μέσω email οδηγίες για να συνδεθείτε με την διαδυκτιακή Πλατφόρμα του Πανεπιστημίου Frederick, καθώς και τους κωδικούς πρόσβασης σας. Αυτή η σύνδεση και οι κωδικοι είναι προσωπικοί και ισχύουν μόνο για ένα άτομο.

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Από το 1984 εργάζεται στην πρωτοβάθμια ιδιωτική εκπαίδευση.

Το 1995 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο για παιδιά. Το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ο Τριγωνοψαρούλης» (Εκδόσεις Πατάκη) που τον καθιέρωσε ως τοn συγγραφέα της αποδοχής του διαφορετικού. Από τότε ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος έχει γράψει πολλά βιβλία για παιδιά και νέους. Αρκετά από αυτά κυκλοφορούν και σε άλλες χώρες όπως Ιρλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Σερβία, Μαλαισία, Τουρκία, Κορέα και Κίνα.

 

Βιβλία του έχουν τιμηθεί με βραβεία και επαίνους από διάφορους φορείς και το Υπουργείο Πολιτισμού: Η περιπέτεια της ζαρωμένης κάλτσας – Έπαινος Αντιγόνη Μεταξά 1996, από το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Ο Τριγωνοψαρούλης – Έπαινος Αντιγόνη Μεταξά 1998, από το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου

Έτοιμος από καιρό – Βραβείο Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς 1999. Η Βαλίτσα με τις τρεις τσαγιέρες – Εύφημη Μνεία Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς για τη θεατρική διασκευή του βιβλίου, σε συνεργασία με το Βαγγέλη Παπαδάκη 2001. Καφέ Αηδιαστικό Μπαλάκι – Βραβείο Λογοτεχνικού Περιοδικού «Διαβάζω» 2004. Παίξε το ανάποδα – Βραβείο Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς 2006. Κι οι ιστορίες μεταναστεύουν– Έπαινος Μορφωτικού Κέντρου της Πρεσβείας της Αιγύπτου 2009. Ο Αληθινός Τρικεράπωψ φοβάται; Βραβείο Ελληνικού Τμήματος ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2016. ΠοδοσφαιρομανίαΠοτέ μη εγκαταλείπεις τον αγώνα – Βραβείο του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου 2016. Μεγαλώνω τη γιαγιά μου – Βραβείο Ελληνικού Τμήματος ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2017. Η βάρκα που τη λένε μνήμη – Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Βιβλίου 2018. Θωμάς Q Bit ταξίδι της στο κάτοπτρο του χρόνου – Κρατικό Βραβείο Εφηβικής Λογοτεχνίας 2018 – Αναγραφή στην IBBY Honour List 2020.

 

Ως συγγραφέας επισκέπτεται σχολεία και βιβλιοθήκες όπου συναντά τους αναγνώστες/τις αναγνώστριές του, μεταφράζει λογοτεχνικά έργα, σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα, διδάσκει σε σεμινάρια δημιουργικής γραφής και ασχολείται με την προώθηση της ανάγνωσης. Το 2013 ανακηρύχθηκε από την Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. Αγγελιαφόρος Ψυχικής Υγείας στα σχολεία. Έχει προταθεί για το βραβείο Astrid Lindgren από το Κυπριακό Τμήμα της ΙΒΒΥ και για το IBBY H. C. Andersen Award από το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ, το οποίο επίσης τον έχει ανακηρύξει Πρεσβευτή Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2018.

(9:15 - 11:15) Για Εκπαιδευτικούς

«Η αγάπη της παράξενης Βασιλοπούλας και του Ταξιδευτή με τη φωτεινή καρδιά»

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ!

 

Προκατάληψη είναι η πεποίθηση εκείνη που δεν στηρίζεται σε λογική επιχειρηματολογία προς την οποία μάλιστα και αντιπαρατίθεται ανυποχώρητα.

Υπολαμβάνεται ως μια γνώμη ή ένα σύνολο γνωμών ή ακόμα και ως ολόκληρη θεωρία η οποία έχει σχηματισθεί κατά έναν μη επιστημονικό τρόπο κοινώς αποδεκτό, αλλά και μια τοποθέτηση που περιλαμβάνει συναισθήματα όπως η περιφρόνηση και η απέχθεια. Δεν πρόκειται  για άποψη γιατί κάθε άποψη δεν μπορεί να θεωρηθεί εσφαλμένη αλλά για στέρεα πεποίθηση.

 

  • Τα τρία στάδια της προκατάληψης
  • Γιατί έχει σημασία να μιλήσουμε στα παιδιά μας ενάντια στις προκαταλήψεις;
  • Οι προκαταλήψεις παραβιάζουν αναγνωρισμένες ανθρώπινες αξίες
  • Τι είναι «Στερεότυπο»;
Κόστος Συμμετοχής (για βιβλίο συγγραφέα και υλικά σεμιναρίου): €15.00
Your Card info (Powered By Stripe)

(11:30 - 12:45) Για γονείς και παιδιά

«Η αγάπη της παράξενης Βασιλοπούλας και του Ταξιδευτή με τη φωτεινή καρδιά»

 

Αφήγηση του παραμυθιού από το συγγραφέα και ιδέες για την αξιοποίηση του βιβλίου στο σπίτι, με δράσεις  για όλη την οικογένεια.

Κόστος Συμμετοχής (για βιβλίο συγγραφέα και υλικά σεμιναρίου): €15.00
Your Card info (Powered By Stripe)
Λυπούμαστε, αλλά έχουν συμπληρωθεί όλες οι διαθέσιμες θέσεις για το εργαστήριο του/της συγγραφέα. Παρακαλώ επιλέξτε άλλο εργαστήριο. Ευχαριστούμε!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ