«Ιστορίες να ονειρεύεσαι...!»

17η ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

«Χριστουγεννιάτικες Αλχημείες,
Μιά βδομάδα με Χριστουγεννιάτικα Παιδικά Βιβλία»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

9:00-9:45

Αναστασία Φρειδερίκου, Πρόεδρος Συμβουλίου Πανεπιστημίου  Frederick

Aίγλη Τούμπα, Βιβλιοπωλείο Rivergate

Μύρια Βασιλείου, Πρόεδρος Π.Ο.Ε.Δ

Δρ Βασιλική ΝίκαΠρόεδρος Ελληνικού τμήματος ΙΒΒΥ Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου

Δρ Βικτωρία Παύλου, Πρόεδρος Τμήματος Επιστημών της Αγωγής Πανεπιστημίου  Frederick

 9:45-10:20

Λίλη Λαμπρέλλη:«Το λαϊκό παραμύθι πάει σχολείο» 

Aφήγηση δύο παραμυθιών από  το βιβλίο της Τσουγκρούτ

10:20 – 12:45

Εργαστήρια με τους συγγραφείς:

 Μαριβίτα Γραμματικάκη / Λιάνα Δενεζάκη

Βαγγέλη Ηλιόπουλο / ΄ Άννα Κουππάνου

Γιώργος Παναγιωτάκης / Αντώνη Παπαθεοδούλου

Φραντζέσκα Αλεξ.Πετράκη
 
 
  Παρουσίαση προγράμματος:  Δρ. Χρυσάνθη Κάτζη

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

Αίγλη Τούμπα, Βιβλιοπωλείο Rivergate

Αναστασία  Φρειδερίκου, Πρόεδρος Συμβουλίου  Πανεπιστημίου Frederick

Χρυσάνθη Κάτζη, Associate Profes.&Suistain.Decelop., Vice-Chairperson, Dep.of Edcuation

Χριστίνα Καραολίδου Τσιαττάλα, Communication &Outreach Service Πανεπιστημίου Frederick

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΡΩΤΟΥ ΠΡΟΒΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΡΑΤΗΣΗ.

1. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδυκτιακά μέσω πλατφόρμας του Πανεπιστημίου Frederick.

2. Στα πρώτα δύο μέρη συμμετέχουν όλοι.

3. Εργαστήρια:- Δηλώστε συμμετοχή σε ΕΝΑ ΜΟΝΟ εργαστήριο του συγγραφέα της επιλογής σας.  Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται
ταυτόχρονα και δεν είναι δυνατή η παρακολούθηση πέραν του ενός εργαστηρίου.

4. Βιβλίο / Υλικά Εργαστηρίου / Επισυναπτόμενα της Ημερίδας και Πιστοποιητικό Συμμετοχής:-
Θα παραλάβετε βιβλίο του/της συγγραφέα, υλικά (αν υπάρχουν), επισυναπτόμενα της ημερίδας και Πιστοποιητικό συμμετοχή, μέσω εταιρείας
παροχής υπηρεσιών ταχυμεταφοράς.

Το πιστοποιητικό συμμετοχής θα αναγράφει το όνομα σας όπως εσείς το καταγράψετε στην δήλωση συμμετοχής.

5. Κωδικοί Συμμετοχής:-
Θα λάβετε μέσω email οδηγίες για να συνδεθείτε με την διαδυκτιακή Πλατφόρμα του Πανεπιστημίου Frederick, καθώς και τους κωδικούς πρόσβασης σας. Αυτή η σύνδεση και οι κωδικοι είναι προσωπικοί και ισχύουν μόνο για ένα άτομο.

Μαριβίτα Γραμματικάκη

Η Μαριβίτα Γραμματικάκη γεννήθηκε στα Χανιά. Σπούδασε βιόλα στο Ωδείο Αθηνών με υποτροφία στην τάξη της Ισμήνης Κάρτερ. Αποφοίτησε το 1986 με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο. Το 1993 έγινε μόνιμη μουσικός στην Ορχήστρας της Λυρικής Σκηνής. Παράλληλα με τη μουσική της πορεία, ασχολήθηκε και με την συγγραφή. Από το 1983 μέχρι το 1990 έγραφε τα κείμενα στις παιδικές εκπομπές « Ο κόσμος της μουσικής», δίπλα στην Φραγκίσκη Καρόρη και από το 2000 ασχολείται με την συγγραφή παιδικών μουσικών παραμυθιών και θεάτρου για παιδιά.

Το 2010 δημιούργησε το εργαστήρι μουσικού παραμυθιού « Κόκκινη κλωστή… τραγουδά ένα βιολί» και διδάσκει σε σχολεία και σε εκπαιδευτικούς την τέχνη της μουσικής και της αφήγησης σαν μέσο επικοινωνίας. Με το εργαστήρι παραμυθιού ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα, μέσω του Συνδέσμου « Οι φίλοι της μουσικής και της θάλασσας» με χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το 2011 μέχρι το 2013, ήταν συνεργάτης του Νίκου Ξανθούλη στα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία της Λυρικής Σκηνής στο πρόγραμμα « Από την Λύρα στην Λυρική».

Το 2015 βραβεύτηκε από την Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το θεατρικό της έργο για εφήβους “The Game”

Παραμύθια που έχουν εκδοθεί είναι:

« Το νησί της Αρμονίας»(εκδόσεις Δυναμική της Επιτυχίας)

«Ο ζητιάνος και η χρυσή κλειδαρότρυπα» (εκδόσεις Διάπλαση)

Ακολουθούν τα μουσικά παραμύθια με μουσική του Γιώργου Περιστέρη   «Το μπλε κοχύλι», και με μουσική του Νίκου Ξανθούλη «Το αστέρι του γίγαντα», «Το νησί της χαράς», «Η καρδιά του βασιλιά»  και «Το μαγικό βιολί» (εκδόσεις Καλέντη)

«Κάποτε ένα σύννεφο» «Εγώ το ξωτικό» κυκλοφόρησαν το 2019 στις εκδόσεις Καλέντη.

Το βιβλίο της «Εγώ το ξωτικό» ήταν παραγγελία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και ανέβηκε σαν μουσικό παραμύθι τον Δεκέμβριο του 2018, με μουσική του Κωστή Κριτσωτάκη.

Το Μαγικό βιολί ανέβηκε σαν όπερα για νέους στην Λυρική Σκηνή(2012) στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά (2013) και στο θέατρο Χώρα (2016)

Γιατί έγραψα τον Ντελφ, το ξωτικό;

Ο Ντελφ είναι ένα ξωτικό που μου μοιάζει πολύ.

Μπορεί να μην είχα τα μυτερά του αφτιά και το μπόι του, αλλά ο σωματότυπος  μου, με έκανε να ξεχωρίζω από τα άλλα παιδιά.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην έχω παρέες και φιλίες όπως κάθε παιδί.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς Άγιος Βασίλης για να χαρίζει στα παιδιά το δώρο της καλοσύνης, της προσφοράς και της αποδοχής.

 «Ξωτικό» μπορεί να είναι το κάθε παιδί μέσα στην τάξη και Άγιος Βασίλης ο κάθε εκπαιδευτικός, ο οποίος μέσα από την κατανόηση, τη φαντασία, την αγάπη και την ευαισθησία μπορεί να αντιμετωπίσει την ανασφάλεια, την δειλία, την διστακτικότητα αλλά και την επιθετικότητα και αντιζηλία των παιδιών μέσα στην τάξη.

Στο συγκεκριμένο εργαστήριο, μέσα από μουσικοθεατρικές ασκήσεις «εμπιστοσύνης», θα χτίσουμε αυτές τις βάσεις, αλλά και θα δώσουμε ιδέες για μια θεατρική παράσταση.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (συμπεριλαμβάνει βιβλίο συγγραφέα, υλικά σεμιναρίου, πιστοποιητικό συμμετοχής): €15.00
Your Card info (Powered By Stripe)
Οι εγγραφές για την 17η Ημερίδα Παιδικής Λογοτεχνίας έχουν ολοκληρωθεί. Ευχαριστούμε!

Λιάνα Δενεζάκη

Η Λιάνα Δενεζάκη είναι συγγραφέας, εικονογράφος παιδικών βιβλίων και συνιδρυτρια των εκδόσεων Κίτρινο Πατίνι (www.kitrinopatini.gr). Μέχρι σήμερα έχει γράψει 22 βιβλία για παιδιά και ένα μυθιστόρημα για ενήλικες. Έχει εικονοραφήσει περισσότερα από 250 παιδικά βιβλία, ενώ έχει συμμετάσχει στη δημιουργία εκπαιδευτικών, διαδραστικών εφαρμογών που έχουν μεταφραστεί σε οκτώ γλώσσες.

Τιμήθηκε με τον Έπαινο Προσχολικής και Πρώτης Σχολικής Ηλικίας του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου «Πηνελόπη Μαξίμου» για το βιβλίο της «Ένας γενναίος σκύλος, εκδ. Λιβάνη, και με το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου Μέσης Σχολικής Ηλικίας «Φανής Αποστολίδου» για το βιβλίο «Μαρδούκ!» εκδ. Λιβάνη. Aνήκει στη συντακτική ομάδα του Μαγικού Κόσμου που βραβεύτηκε ως το καλύτερο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας παό τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Το τελευταίο της βιβλίο «Μαμά, φτιάξε μου μια μάγισσα», εκδ. Κίτρινο Πατίνι, που συνδημιούργησε με την εικαστικό Kiki Περιβολάρη συμπεριλήφθηκε στη Χρυσή Λίστα Elniplex.

Έχει επιλεχθεί ως μία από 20 επιτυχημένες επιχειρηματίες στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα 100 mirrors, που υλοποιήθηκε με τη σύμπραξη πέντε ευρωπαϊκών χωρών και να παρουσιάσει την πορεία της στο χώρο της συγγραφής και της εικονογράφησης στο Πανεπιστήμιο της Σαραγόσα.

Πλησιάζουν Χριστούγεννα. Όμως το πυκνό και καταπράσινο δάσος της Φοβέρας δεν είναι στολισμένο. Ούτε που περνάει από το μυαλό των ζώων του να προσφέρουν κάποιο δώρο ή μια αγκαλιά το ένα στο άλλο. ΄Ένα πράγμα ξέρουν να κάνουν καλά κι αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν και φέτος: να τσακώνονται! ΄Όταν ο Άγιος Βασίλης τούς αφήνει για δώρο μια κορώνα, κρυμμένη μέσα σε ένα νούφαρο, τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα. Αυτό το στέμμα το θέλουν όλοι! ΄Άραγε το δώρο τούς το άφησε για καλό ή όχι; Είναι τα πράγματα πάντα όπως φαίνονται ή μήπως υπάρχουν περισσότερες από μία αναγνώσεις για το καθετί; Το βιβλίο «Ποιος θα γίνει αρχηγός;» είναι ένα παραμύθι που δεν έχει σχέση με τα Χριστούγεννα. Ή μήπως έχει, μια και η συμφιλίωση, η αποδοχή, η αγάπη είναι μερικά μόνο από τα δώρα αυτής της μεγάλης γιορτής; Σε αυτό το εργαστήρι θα δούμε πώς μπορούμε να μετατρέψουμε το συγκεκριμένο παραμύθι, με τους αμέτρητους ρόλους, σε μια γιορτινή θεατρική παράσταση, να φτιάξουμε παρέα το σενάριό της και να δώσουμε μαζί με τα παιδιά μια διαφορετική τροπή στην ιστορία. Και, φυσικά, να συγκροτήσουμε μικρές δημοσιογραφικές ομάδες με στόχο τη δημιουργία εφημερίδας, αλλά και μιας μίνι… «τηλεοπτικής» εκπομπής! Είστε έτοιμοι να πάρετε συνέντευξη από τα ζώα του δάσους και να ακούσετε τα παράπονά τους, αλλά και τον τρόπο που ξεπέρασαν τα προβλήματά τους;

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (συμπεριλαμβάνει βιβλίο συγγραφέα, υλικά σεμιναρίου, πιστοποιητικό συμμετοχής): €15.00
Your Card info (Powered By Stripe)
Οι εγγραφές για την 17η Ημερίδα Παιδικής Λογοτεχνίας έχουν ολοκληρωθεί. Ευχαριστούμε!

Βαγγέλης Ηλιόπουλος

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε
παιδαγωγικά και θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Το 1995 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο του “Η περιπέτεια
της ζαρωμένης κάλτσας” (εκδόσεις ∆ελφίνι)

Το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο του Ο Τριγωνοψαρούλης (Εκδόσεις Πατάκη).
Το διαφορετικό ψάρι έγινε ο πιο διάσημος Έλληνας σύγχρονος λογοτεχνικός
ήρωας.

Από τότε έχει γράψει πολλά βιβλία για παιδιά και νέους, τα οποία κυκλοφορούν στην Ελλάδα και σε μετάφραση σε πολλές άλλες χώρες.
Για το έργο του έχει τιμηθεί με σημαντικά βραβεία και επαίνους. Θεωρείται ο συγγραφέας της αποδοχής της διαφορετικότητας και του σεβασμού στον άλλο.

Το 2013 ανακηρύχθηκε από την Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. Αγγελιαφόρος Ψυχικής Υγείας στα σχολεία. Το Ελληνικό Τμήμα ΙΒΒΥ τον έχει ανακηρύξει Πρεσβευτή Ελληνικού παιδικού Βιβλίου 2018.

Πλησιάζουν Χριστούγεννα. Όμως το πυκνό και καταπράσινο δάσος της Φοβέρας δεν είναι στολισμένο. Ούτε που περνάει από το μυαλό των ζώων του να προσφέρουν κάποιο δώρο ή μια αγκαλιά το ένα στο άλλο. ΄Ένα πράγμα ξέρουν να κάνουν καλά κι αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν και φέτος: να τσακώνονται! ΄Όταν ο Άγιος Βασίλης τούς αφήνει για δώρο μια κορώνα, κρυμμένη μέσα σε ένα νούφαρο, τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα. Αυτό το στέμμα το θέλουν όλοι! ΄Άραγε το δώρο τούς το άφησε για καλό ή όχι; Είναι τα πράγματα πάντα όπως φαίνονται ή μήπως υπάρχουν περισσότερες από μία αναγνώσεις για το καθετί; Το βιβλίο «Ποιος θα γίνει αρχηγός;» είναι ένα παραμύθι που δεν έχει σχέση με τα Χριστούγεννα. Ή μήπως έχει, μια και η συμφιλίωση, η αποδοχή, η αγάπη είναι μερικά μόνο από τα δώρα αυτής της μεγάλης γιορτής; Σε αυτό το εργαστήρι θα δούμε πώς μπορούμε να μετατρέψουμε το συγκεκριμένο παραμύθι, με τους αμέτρητους ρόλους, σε μια γιορτινή θεατρική παράσταση, να φτιάξουμε παρέα το σενάριό της και να δώσουμε μαζί με τα παιδιά μια διαφορετική τροπή στην ιστορία. Και, φυσικά, να συγκροτήσουμε μικρές δημοσιογραφικές ομάδες με στόχο τη δημιουργία εφημερίδας, αλλά και μιας μίνι… «τηλεοπτικής» εκπομπής! Είστε έτοιμοι να πάρετε συνέντευξη από τα ζώα του δάσους και να ακούσετε τα παράπονά τους, αλλά και τον τρόπο που ξεπέρασαν τα προβλήματά τους;

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (συμπεριλαμβάνει βιβλίο συγγραφέα, υλικά σεμιναρίου, πιστοποιητικό συμμετοχής): €15.00
Your Card info (Powered By Stripe)
Λυπούμαστε, αλλά έχουν συμπληρωθεί όλες οι διαθέσιμες θέσεις για το εργαστήριο της Μαρίζα Ντεκάστρο. Παρακαλώ επιλέξτε ένα από τα εργαστήρια των άλλων συγγραφέων. Ευχαριστούμε!

Άννα Κουππάνου

Η Άννα Κουππάνου είναι η υποψήφια της Κύπρου για το διεθνές βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν για το 2022 και για το 2024. Είναι συγγραφέας, εκπαιδευτικός, Λειτουργός του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, Συντονίστρια του Δικτύου Σχολείων για Υποστήριξη της Φιλαναγνωσίας στο ΠΙΚ, Διδάκτωρ της Φιλοσοφίας της Παιδείας, με πλούσιο ερευνητικό έργο σε θέματα εκπαίδευσης, παιδικότητας, γραμματισμών, λογοτεχνίας, τεχνολογίας, κ.ά. Έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας της Κύπρου για Βιβλίο για Μεγάλα Παιδιά και Εφήβους (2005, 2010), το Α΄ βραβείο του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου (2001, 2015), το βραβείο για Λογοτεχνικό Βιβλίο για Παιδιά του λογοτεχνικού περιοδικού, Ο Αναγνώστης (2015), από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά (2013), και με αναγραφή στον τιμητικό κατάλογο της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (IBBY Honour List 2018). Έχει γράψει, μεταξύ άλλων, τα έργα Η απίστευτη αποκάλυψη του Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε (2015), Η Εξαφάνιση της Κ. Παπαδάκου και τι έγινε εκείνο το καλοκαίρι (2017), Τη μέρα που σπάσαμε τον κόσμο (2019), Στο Σκοτάδι των Σκοταδιών κι ακόμα παραπέρα (2022), Ο Φοίβος και η φάλαινα (2021), Η Λένα και η μέλισσα (2022).

 

Μήπως παίρνουμε συνέντευξη από τους ήρωες και τις ηρωίδες των βιβλίων για να έρθουν στο γιορτινό τραπέζι; Κι αν τα βιβλία είναι γλυκά, πότε θα τα φάμε; Κι αν οι ήρωες και οι ηρωίδες γίνουν στολίδια πού θα τους στολίσουμε; Και τα βιβλία πώς γίνονται δώρα και τα  δώρα βιβλία – ποίημα σε κουτί; Και ποιο είναι επιτέλους αυτό το πνεύμα των Χριστουγέννων και πού κρύβεται; Πώς θα βρούμε τα συναισθήματά μας και πώς θα τα κάνουμε λέξεις και ποιήματα και χριστουγεννιάτικες κάρτες; Τι θα πει Χριστουγεννιάτικη φιλαναγνωσία; Επικεντρωμένες/οι στο βιβλίο, Η Λένα και η μέλισσα, (Εκδόσεις Πατάκη, 2022), αλλά και σε άλλα πολλά, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε με βιωματικό τρόπο στα πιο πάνω ερωτήματα, να μεταμορφώσουμε τις τάξεις μας σε λογοτεχνικά εργαστήρια και τα παιδιά σε αναγνώστες και αναγνώστριες με κέφι!

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (συμπεριλαμβάνει βιβλίο συγγραφέα, υλικά σεμιναρίου, πιστοποιητικό συμμετοχής): €15.00
Your Card info (Powered By Stripe)
Λυπούμαστε, αλλά έχουν συμπληρωθεί όλες οι διαθέσιμες θέσεις για το εργαστήριο της ‘Αννας Κουππάνου. Παρακαλώ επιλέξτε ένα από τα εργαστήρια των άλλων συγγραφέων. Ευχαριστούμε!

Γιώργος Παναγιωτάκη

Ο Γιώργος Παναγιωτάκης είναι συγγραφέας βιβλίων για παιδιά και εφήβους. Έχει τιμηθεί δύο φορές με το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας για τα βιβλία του «Ο Ισιντόρ και το φεγγάρι» και «Όταν ήρθαν για εμένα» (το 2ο βιβλίο της σειράς Λέσχη Αλλόκοτων Πλασμάτων). Έχει ακόμη τιμηθεί με το βραβείο του Ελληνικού τμήματος της IBBY και δύο φορές με το βραβείο του περιοδικού Αναγνώστης και με τη διάκριση White Ravens της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Νεότητας του Μονάχου. Έχει μεταφράσει βιβλία της εφηβικής λογοτεχνίας, έχει εργαστεί στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, έχει γράψει σενάρια για ταινίες και βιντεοπαιχνίδια καθώς και θεατρικά έργα. Αρθρογραφεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Πώς μεταφέρουμε ένα βιβλίο σε οπτικοακουστική μορφή στη τάξη; Ποια είναι η διαδικασία συγγραφής του σεναρίου; Πώς φτιάχνουμε το ντεκουπάζ και το στόριμπορντ; Πώς μοιράζουμε τις αρμοδιότητες και τους ρόλους και πώς στήνουμε τις σκηνές ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά στο γύρισμα; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα διερευνήσουμε σε αυτό το εργαστήριο, όπου με αφορμή το βιβλίο «Ο Ισιντόρ και το φεγγάρι» θα δοκιμάσουμε να γράψουμε ένα ευφάνταστο κινηματογραφικό Χριστουγεννιάτικο σενάριο και θα βρούμε απλούς και πρακτικούς τρόπους για να το μετουσιώσουμε σε σχολική ταινία.  

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (συμπεριλαμβάνει βιβλίο συγγραφέα, υλικά σεμιναρίου, πιστοποιητικό συμμετοχής): €15.00
Your Card info (Powered By Stripe)
Οι εγγραφές για την 17η Ημερίδα Παιδικής Λογοτεχνίας έχουν ολοκληρωθεί. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας!

Αντώνης Παπαθεοδούλου

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου γράφει και μεταφράζει ιστορίες, τραγούδια και σενάρια για παιδιά, συμμετέχει σε δράσεις για το παιδικό βιβλίο και συναντά μικρούς αναγνώστες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Βιβλία του έχουν τιμηθεί με δύο Κρατικά Βραβεία, βραβεία της IBBY, του Διαβάζω, του Αναγνώστη και του Public καθώς και με το Διεθνές Βραβείο Compostela και έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα White Ravens της Διεθνούς Παιδικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου. Ιστορίες του έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 10 γλώσσες κι έχουν μεταφερθεί στο θέατρο και το κουκλοθέατρο. Περισσότερα για τον ίδιο και τα βιβλία του στο www.antonispapatheodoulou.com.

Τα Χριστούγεννα μαζί με τη συγκίνηση, τα δώρα, την προσφορά, την αγάπη, τις ιστορίες, τα κάλαντα, τους αγιοβασίληδες και τους καλικαντζάρους τους δεν είναι απλώς μια γιορτή, είναι ένα… ιδιαίτερο χρώμα! Σε αυτό το εργαστήριο θα δοκιμάσουμε να πάρουμε άσχετες ιστορίες, μυθολογίες, θεατρικά, ταινίες, κλασικά παραμύθια και μυθιστορήματα και θα δούμε τι θα συμβεί όταν τα… βάψουμε με το χρώμα των Χριστουγέννων! Μέσα από τη διαδικασία θα ανακαλύψουμε τα στοιχεία που κάνουν μια ιστορία ενδιαφέρουσα, απολαυστική, παρακινητική αλλά και για τα στοιχεία που κάνουν τα Χριστούγεννα να είναι μια από τις πιο όμορφες και εμπνευστικές ιστορίες της ανθρωπότητας.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (συμπεριλαμβάνει βιβλίο συγγραφέα, υλικά σεμιναρίου, πιστοποιητικό συμμετοχής): €15.00
Your Card info (Powered By Stripe)
Λυπούμαστε, αλλά έχουν συμπληρωθεί όλες οι διαθέσιμες θέσεις για το εργαστήριο του Αντώνη Παπαθεοδούλου. Παρακαλώ επιλέξτε ένα από τα εργαστήρια των άλλων συγγραφέων. Ευχαριστούμε!

Φραντζέσκα Αλεξοπούλου Πετράκη

Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη γεννήθηκε στην Αθήνα  το 1963 και έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Σκηνογραφίας- ενδυματολογίας, της Ανωτέρας Σχολής Κινηματογράφου Λ. Σταυράκου, όπου και τιμήθηκε με το Α’ βραβείο ενδυματολογίας για τη μικρού μήκους ταινία ΑΜΟ-AMAS-AMAT. Επίσης, έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Παιδαγωγών-Νηπιαγωγών του ΙΕΚ Σωτηροπούλου. Εργάστηκε ως σκηνογράφος – ενδυματολόγος και βοηθός σκηνοθέτη για αρκετά χρόνια στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το θέατρο. Ειδικότερα, οργάνωσε τα σκηνικά – κοστούμια για παιδικές παραστάσεις, ανέλαβε τα σκηνικά για εορταστικές εκπομπές του τηλεοπτικού καναλιού Mega και έκανε την οργάνωση παραγωγής της ρόκ όπερας του Μίμη Πλέσσα “Ορφέας και Ευριδίκη”, που ανέβηκε στο θέατρο Λυκαβητού. Για είκοσι δύο χρόνια εργάστηκε στο χώρο του παιδικού βιβλίου (Εκδόσεις Παπαδόπουλος) ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και μάρκετινγκ.

Επίσης, για πάνω από δυο χρόνια διετέλεσε Σύμβουλος Επικοινωνίας στις Εκδόσεις Νομική Βιβλιοθήκη , στο τμήμα των Παιδικών της Εκδόσεων (Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη). Ακόμα, το όνομά της κρύβεται –σαν συντρονίστρια έκδοσης- σε πολλές γνωστές παραγωγές παιδικών βιβλίων: Το χωριό της Χαράς του Ευγένιου Τριβιζά (Starbucks – Μαρινόπουλος), Ο Κάρπος και οι πρώτοι γίγαντες, του Μάνου Κοντελέων (Agrino), Έχω ένα μαγικό δωμάτιο, της Μαρίας Ρουσσάκη (Neoset), Μια σταγόνα θησαυρός, του Βαγγέλη Ηλιόπουλου (Wyeth-Pfiser) και πολλά άλλα. 

Ένα δίωρο ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αξία της προσφοράς και μοιρασιάς, βασισμένο στο χριστουγεννιάτικο παιδικό παραμύθι «ΔΩΡΟΒΡΟΧΗ» της Φραντζέσκας Αλεξοπούλου Πετράκη (Εκδόσεις Παπαδόπουλος) που μιλά για την πραγματική αξία των Χριστουγέννων.

Το βιβλίο, με εικονογράφηση του Πέτρου Μπουλούμπαση, ενθαρρύνει τα παιδιά να δείξουν τα πραγματικά τους αισθήματα σχετικά με την πληθώρα των δώρων που λαμβάνουν τα Χριστούγεννα και τα φέρνει αντιμέτωπα με την αληθινή χαρά που θα ήθελαν να νιώσουν, στην μαγική αυτή γιορταστική περίοδο.

Το σεμινάριο αυτό θα προσφέρει στους συμμετέχοντες ιδέες και τεχνικές για:

* να απολαύσουν τα παιδιά ένα τρυφερό χριστουγεννιάτικο παραμύθι, με όλη την μαγεία που ονειρεύονται

* να τα βοηθήσουν να συνειδητοποιήσουν ότι τα υλικά αγαθά δεν φέρνουν ευτυχία

* να τα παροτρύνουν ώστε να καλλιεργήσουν σχέσεις φιλικές, αδελφικές, κλπ γιατί μόνο με αληθινούς δεσμούς γίνεται ομορφότερη η καθημερινή ζωή.

* να τα ενθαρρύνουν να προσπαθούν να βρουν τι είναι αυτό που τα κάνει να νιώθουν άσχημα και να προσπαθούν να το διορθώσουν

* να τραγουδήσουν όλοι μαζί, γιατί το τραγούδι φέρνει χαρά

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (συμπεριλαμβάνει βιβλίο συγγραφέα, υλικά σεμιναρίου, πιστοποιητικό συμμετοχής): €15.00
Your Card info (Powered By Stripe)
Λυπούμαστε, αλλά έχουν συμπληρωθεί όλες οι διαθέσιμες θέσεις για το εργαστήριο της Φραντζέσκας Αλεξοπούλου Πετράκη. Παρακαλώ επιλέξτε ένα από τα εργαστήρια των άλλων συγγραφέων. Ευχαριστούμε!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ