16η ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ «Ιστορίες να ονειρεύεσαι..!»
«Συνταγές για μιά παραμυθοσαλάτα! Υλικά: Χιούμορ, περιπέτεια, μαγεία, φαντασία, παιγνίδι, χρώματα...!»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

9:00-9:45

Χαιρετισμοί :

Αναστασία Φρειδερίκου, Πρόεδρος Συμβουλίου Πανεπιστημίου  Frederick

Aίγλη Τούμπα, Βιβλιοπωλείο Rivergate

Μύρια Βασιλείου, Πρόεδρος Π.Ο.Ε.Δ

Δρ Βασιλική Νίκα, Πρόεδρος Ελληνικού τμήματος ΙΒΒΥ Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου

Δρ Βικτωρία Παύλου, Πρόεδρος Τμήματος Επιστημών της Αγωγής Πανεπιστημίου  Frederick

 

 9:45-10:10
Γνωρίζουμε τα 6 εργαστήρια των συγγραφέων.
10:10 – 10:20

Ερωτήσεις προς τους Συγγραφείς

Συντονισμός: Αίγλη Τούμπα

10:20-12:45

Εργαστήρια με τους συγγραφείς:

Βαγγέλη Ηλιόπουλο/  Αντώνη Παπαθεοδούλου

΄Αγγελο Αγγέλου-Εμη Σίνη/Λιάνα Δενεζάκη

΄Αλκηστη Χαλικά / Δικαίο Χατζηπλή  

 
Παρουσίαση προγράμματος:
Δρ. Νάνσια Κυριάκου,Επισκέπτρια Λέκτορας Πολυγλωσσία Πολυπολιτισμικότητα, Τμήμα Επιστημών της Αγωγής Πανεπιστήμιο Frederick.


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

Αίγλη Τούμπα, Βιβλιοπωλείο Rivergate

Αναστασία  Φρειδερίκου, Πρόεδρος Συμβουλίου  Πανεπιστημίου Frederick

Χριστίνα Καραολίδου Τσιαττάλα,Communication &Outreach Service Πανεπιστημίου Frederick

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΡΩΤΟΥ ΠΡΟΒΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΡΑΤΗΣΗ.

1. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδυκτιακά μέσω πλατφόρμας του Πανεπιστημίου Frederick.

2. Στα πρώτα δύο μέρη συμμετέχουν όλοι.

3. Εργαστήρια:- Δηλώστε συμμετοχή σε ΕΝΑ ΜΟΝΟ εργαστήριο του συγγραφέα της επιλογής σας.  Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται ταυτόχρονα και δεν είναι δυνατή η παρακολούθηση πέραν του ενός εργαστηρίου.

4. Βιβλίο / Υλικά Εργαστηρίου / Επισυναπτόμενα της Ημερίδας και Πιστοποιητικό Συμμετοχής:- Θα παραλάβετε βιβλίο του/της συγγραφέα, υλικά (αν υπάρχουν), επισυναπτόμενα της ημερίδας και Πιστοποιητικό συμμετοχή, μέσω εταιρείας παροχής υπηρεσιών ταχυμεταφοράς.

Το πιστοποιητικό συμμετοχής θα αναγράφει το όνομα σας όπως εσείς το καταγράψετε στην δήλωση συμμετοχής.

5. Κωδικοί Συμμετοχής:- Θα λάβετε μέσω email οδηγίες για να συνδεθείτε με την διαδυκτιακή Πλατφόρμα του Πανεπιστημίου Frederick, καθώς και τους κωδικούς πρόσβασης σας. Αυτή η σύνδεση και οι κωδικοι είναι προσωπικοί και ισχύουν μόνο για ένα άτομο.

ΑΝΟΙΞΗ ΠΑΝΤΟΥ

Λιάνα Δενεζάκη

Η Λιάνα Δενεζάκη είναι συγγραφέας, εικονογράφος παιδικών βιβλίων και συνιδρυτρια των εκδόσεων Κίτρινο Πατίνι (www.kitrinopatini.gr). Μέχρι σήμερα έχει γράψει 22 βιβλία για παιδιά και ένα μυθιστόρημα για ενήλικες. Έχει εικονοραφήσει περισσότερα από 250 παιδικά βιβλία, ενώ έχει συμμετάσχει στη δημιουργία εκπαιδευτικών, διαδραστικών εφαρμογών που έχουν μεταφραστεί σε οκτώ γλώσσες.

Τιμήθηκε με τον Έπαινο Προσχολικής και Πρώτης Σχολικής Ηλικίας του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου «Πηνελόπη Μαξίμου» για το βιβλίο της «Ένας γενναίος σκύλος, εκδ. Λιβάνη, και με το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου Μέσης Σχολικής Ηλικίας «Φανής Αποστολίδου» για το βιβλίο «Μαρδούκ!» εκδ. Λιβάνη. Aνήκει στη συντακτική ομάδα του Μαγικού Κόσμου που βραβεύτηκε ως το καλύτερο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας παό τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Το τελευταίο της βιβλίο «Μαμά, φτιάξε μου μια μάγισσα», εκδ. Κίτρινο Πατίνι, που συνδημιούργησε με την εικαστικό Kiki Περιβολάρη συμπεριλήφθηκε στη Χρυσή Λίστα Elniplex.

Έχει επιλεχθεί ως μία από 20 επιτυχημένες επιχειρηματίες στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα 100 mirrors, που υλοποιήθηκε με τη σύμπραξη πέντε ευρωπαϊκών χωρών και να παρουσιάσει την πορεία της στο χώρο της συγγραφής και της εικονογράφησης στο Πανεπιστήμιο της Σαραγόσα.

Η απάντηση βρίσκεται στο βιβλίο «Άνοιξη Παντού!» που σε συνδυασμό με την Πολύχρωμη Ανάγνωση, τις Παραμυθοκάρτες, το τηλεσκόπιο της φαντασίας, έναν κύβο συναισθημάτων και άλλα εκπαιδευτικά εργαλεία θα δείξουν τον τρόπο στα παιδιά να δημιουργούν φανταστικές ιστορίες με ήρωες γνωστών παραμυθιών.

Θα τους δείξουν τον τρόπο να βλέπουν και να υποδύονται τους ήρωες μέσα από τη διαφορετική οπτική του τηλεσκόπιου της φαντασίας. Κι όποιος κερδίσει στην τρίλιζα θα αφηγηθεί την ιστορία με το σωστό «χρώμα» στη φωνή. Άραγε, ποιο θα είναι αυτό;

Είστε έτοιμη να διαβάσετε ένα κείμενο ως λυπημένη κοκκινοσκουφίτσα ή ως φοβισμένη πασχαλίτσα;

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (συμπεριλαμβάνει βιβλίο συγγραφέα, υλικά σεμιναρίου, πιστοποιητικό συμμετοχής): €15.00
Your Card info (Powered By Stripe)
Λυπούμαστε, αλλά έχουν συμπληρωθεί όλες οι διαθέσιμες θέσεις για το εργαστήριο της Λιάνας Δενεζάκη. Παρακαλώ επιλέξτε ένα από τα εργαστήρια των άλλων συγγραφέων. Ευχαριστούμε!

Βαγγέλης Ηλιόπουλος

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε
παιδαγωγικά και θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Το 1995 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο του “Η περιπέτεια
της ζαρωμένης κάλτσας” (εκδόσεις ∆ελφίνι)

Το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο του Ο Τριγωνοψαρούλης (Εκδόσεις Πατάκη).
Το διαφορετικό ψάρι έγινε ο πιο διάσημος Έλληνας σύγχρονος λογοτεχνικός
ήρωας.

Από τότε έχει γράψει πολλά βιβλία για παιδιά και νέους, τα οποία κυκλοφορούν στην Ελλάδα και σε μετάφραση σε πολλές άλλες χώρες.
Για το έργο του έχει τιμηθεί με σημαντικά βραβεία και επαίνους. Θεωρείται ο συγγραφέας της αποδοχής της διαφορετικότητας και του σεβασμού στον άλλο.

Το 2013 ανακηρύχθηκε από την Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. Αγγελιαφόρος Ψυχικής Υγείας στα σχολεία. Το Ελληνικό Τμήμα ΙΒΒΥ τον έχει ανακηρύξει Πρεσβευτή Ελληνικού παιδικού Βιβλίου 2018.

Ο Φώκος, ένα φωκάκι που πηγαίνει Νηπιαγωγείο για πρώτη φορά,αντιμετωπίζει τους φόβους του για το σχολείο, την αρρώστια, τον ύπνο ανατρέποντας το πλαίσιο που τον αγχώνει, με εργαλεία του το χιούμορ και την φαντασία.

Με παιχνίδια και δράσεις και βέβαια βοηθό το Φώκο και τις τρεις ιστορίες του, φτιάχνουμε δικές μας αστείες ιστορίες, μαζί με τα παιδιά και “μικραίνουμε” τους φόβους τους ή καλύτερα τα μαθαίνουμε να τους διαχειρίζονται. Η φωτεινή πλευρά της ζωής είναι εκεί για όλα τα παιδιά, αρκεί καθένα να βρει τρόπο να την ανακαλύψει.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (συμπεριλαμβάνει βιβλίο συγγραφέα, υλικά σεμιναρίου, πιστοποιητικό συμμετοχής): €15.00
Your Card info (Powered By Stripe)
Λυπούμαστε, αλλά έχουν συμπληρωθεί όλες οι διαθέσιμες θέσεις για το εργαστήριο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου. Παρακαλώ επιλέξτε ένα από τα εργαστήρια των άλλων συγγραφέων. Ευχαριστούμε!

΄Άγγελος Αγγέλου & ΄Έμη Σίνη

΄Άγγελος Αγγέλου & ΄Έμη Σίνη, έχουν γράψει δεκάδες θεατρικά έργα και βιβλία για παιδιά, ενώ το συγγραφικό τους έργο έχει βραβευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει μεταφραστεί στα Αγγλικά, στα Ιαπωνικά και στα Κορεάτικα. Το 2007 ιδρύουν την καλλιτεχνική ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ (www.kopernikos.gr) που έχει ως στόχο τη δημιουργία πρωτότυπων και ποιοτικών παραστάσεων για παιδιά. Θεατρικά τους έργα έχουν ανέβει στο Εθνικό Θέατρο, στο Μέγαρο Μουσικής, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και σε άλλα σημαντικά θέατρα της Ελλάδας και του εξωτερικού ενώ η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ έχει αναδειχθεί σε μία από τις πιο δραστήριες ομάδες στο χώρο του παιδικού θεάτρου, με μόνιμες παραστάσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και ομάδες περιοδείας να ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα. Έχουν εκδώσει περισσότερα από δεκαπέντε βιβλία, έχουν δημιουργήσει τέσσερα CD με μουσική και τραγούδια για παιδιά, ενώ έχουν συνεργαστεί με το Κρατικό Ραδιόφωνο (Β’ Πρόγραμμα) δημιουργώντας και παρουσιάζοντας πρωτότυπες Ραδιοφωνικές θεατρικές σειρές.

Το ταξίδι μιας περιπέτειας ή… η περιπέτεια ενός ταξιδιού

Τι σημαίνει περιπέτεια; Με τι μοιάζει; Τι χρώμα έχει; Πώς θα καταλάβουμε καλύτερα από τι στοιχεία αποτελείται, ώστε να την αφηγηθούμε σωστά, να μπορέσουμε την αναδημιουργήσουμε και να την χρησιμοποιήσουμε ως εκπαιδευτικό εργαλείο στην τάξη; Είναι εύκολο να δημιουργήσουμε τις δικές μας περιπέτειες και τις αποτυπώσουμε στο χαρτί δουλεύοντας σε ομάδες;

Οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς Άγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη, ένα από τα λίγα συγγραφικά δίδυμα στην παιδική λογοτεχνία, μέσα από ένα βιωματικό εργαστήριο γεμάτο μικρές δράσεις και συζητήσεις, θα μας αποδείξουν ότι οι περιπέτειες είναι ταξίδια, με αρχή – μέση – τέλος, βαλίτσες, μπαγκάζια, ενδιάμεσους σταθμούς και τελικούς προορισμούς, γεμάτες συγκινήσεις και όμορφες αναμνήσεις. Και αφού μας αναλύσουν ένα – ένα τα βασικά τους συστατικά, θα μας αποκαλύψουν πώς να δημιουργούμε -με βιωματικό τρόπο- τις δικές μας ομαδικές περιπέτειες στην τάξη. Κεντρικός άξονας της συζήτησης, η σειρά βιβλίων των συγγραφέων: «Οι περιπέτειες του μικρού Κοπέρνικου» και άλλα αγαπημένα τους βιβλία.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (συμπεριλαμβάνει βιβλίο συγγραφέα, υλικά σεμιναρίου, πιστοποιητικό συμμετοχής): €15.00
Your Card info (Powered By Stripe)
Λυπούμαστε, αλλά έχουν συμπληρωθεί όλες οι διαθέσιμες θέσεις για το εργαστήριο του Άγγελου Αγγέλου και της Έμη Σίνης. Παρακαλώ επιλέξτε ένα από τα εργαστήρια των άλλων συγγραφέων. Ευχαριστούμε!

Άντώνης Παπαθεοδούλου

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου γράφει και μεταφράζει ιστορίες, τραγούδια και σενάρια για παιδιά, συμμετέχει σε δράσεις για το παιδικό βιβλίο και συναντά μικρούς αναγνώστες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Βιβλία του έχουν τιμηθεί με δύο Κρατικά Βραβεία, βραβεία της IBBY, του Διαβάζω, του Αναγνώστη και του Public καθώς και με το Διεθνές Βραβείο Compostela και έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα White Ravens της Διεθνούς Παιδικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου. Ιστορίες του έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 10 γλώσσες κι έχουν μεταφερθεί στο θέατρο και το κουκλοθέατρο. Περισσότερα για τον ίδιο και τα βιβλία του στο www.antonispapatheodoulou.com.

Με αφορμή το “Στην ουρά για την Κιβωτό” αλλά και πολλά ακόμη παιδικά βιβλία που κρύβουν χιούμορ και ευχάριστες εκπλήξεις στην τελευταία τους σελίδα, θα μιλήσουμε για το τι μας κάνει να γελάμε, πώς προετοιμάζουμε και κρύβουμε καλά ένα αστείο μέσα σε μια ιστορία και πόσα μπορούν πραγματικά να μάθουν τα παιδιά τις στιγμές που αφήνονται να γελάσουν δυνατά. Και βέβαια θα δοκιμάσουμε να κάνουμε ο ένας τον άλλο να γελάσει!

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (συμπεριλαμβάνει βιβλίο συγγραφέα, υλικά σεμιναρίου, πιστοποιητικό συμμετοχής): €15.00
Your Card info (Powered By Stripe)
Λυπούμαστε, αλλά έχουν συμπληρωθεί όλες οι διαθέσιμες θέσεις για το εργαστήριο του Αντώνη Παπαθεοδούλου. Παρακαλώ επιλέξτε ένα από τα εργαστήρια των άλλων συγγραφέων. Ευχαριστούμε!

΄Αλκηστη Χαλικιά

Η ΄Άλκηστη Χαλικιά έχει σπουδάσει Φιλοσοφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Παν/μιο της Αθήνας κι έχει μετεκπαιδευτεί στη Μουσειολογία στο Essex της Μ. Βρετανίας. Διευρύνοντας στη συνέχεια τα πεδία εκπαίδευσής της με γνώσεις στην Αισθητική Αγωγή, το Θεατρικό παιχνίδι, την Προφορική Αφήγηση και την Ιστορία της Τέχνης, ανέπτυξε ένα προσωπικό τρόπο διδασκαλίας με επίκεντρο τη βιωματική μάθηση. Από το 1996, σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά σε μουσεία, μνημεία, βιβλιοθήκες, χώρους τέχνης και πολιτισμού και συνεργάζεται με πολλά δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας.

Δίδαξε για έξι χρόνια στο τμήμα Μετεκπαίδευσης Δασκάλων στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης, το μάθημα «Αισθητική Αγωγή – Πρακτικές Ασκήσεις» ως βοηθός (υπεύθυνη καθηγήτρια: Αθ. Λεοντσίνη) με αντικείμενο τη Μουσειακή Αγωγή στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Έχει λάβει δωρεές από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Ίδρυμα Ιωάννη Φ. Κωστόπουλου για πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Έχει βραβευτεί από την εταιρεία Boussias Communication για τις εκπαιδευτικές επισκέψεις που σχεδίασε και υλοποίησε στο σχολείο «Μικρό Δημοτικό».

Έχει εκδώσει τα βιβλία :

  • Κίου-Νίου, Μια ιστορία με πολλή φασαρία (Βιβλιόφωνο, 2003),
  • Ένα Απίθανο Βιβλίο σύγχρονης ελληνικής τέχνης για παιδιά (Καλειδοσκόπιο 2007),
  • Στην κατσαρόλα με τα χρώματα (Καλειδοσκόπιο 2010),
  • Στο πάρκο με τα ζώα (Καλειδοσκόπιο 2010 – Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά, 2011),
  • Στα Χρώματα της Θάλασσας (Καλειδοσκόπιο 2011),
  • Το κουτί του Σιλάν (Ίκαρος, 2017),
  • Τα παπούτσια των άλλων (Ίκαρος 2019).

Έχει γράψει στίχους στο μουσικό άλμπουμ για παιδιά «Τραγουδάκια Γάλακτος», σε μουσική Μέλπως Χαλκουτσάκη που επανακυκλοφορεί από την εταιρία Cobalt Music.

Το 2015 ίδρυσε τις εκδόσεις “Flip the Myth”  (www.facebook.com/flipthemyth).

Δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά

1.Τετράδια Μουσειολογίας, τεύχος 3, σ.67-69, εκδ. Μεταίχμιο, Αθήνα 2006.

  1. Πρακτικά συνεδρίου «Διεπιστημονικές προσεγγίσεις στη Μουσειακή Αγωγή», εκδ. Μεταίχμιο, Αθήνα 2002.
  2. Περιοδικό Αρχαιολογία online, “Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές δημοτικού: στοχεύοντας στον ενθουσιασμό”, στο πλαίσιο του αφιερώματος “Τα μουσεία και η μουσειολογία στη σύγχρονη κοινωνία-Νέες σχέσεις, νέες προκλήσεις, μέρος ΙΔ, 2015. www.archaiologia.gr/blog/2015/02/02/

Στόχος του προγράμματος είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να φανταστούν ένα άλλο σχολείο αλλά και να διαμορφώσουν με τις ιδέες τους το υπάρχον.

Ακολουθώντας τον ήρωα της ιστορίας θα συναντήσουν άλλους ήρωες ιστοριών, θα ταξιδέψουν, θα κατασκευάσουν οχήματα φανταστικά, θα ανάψουν φαναράκια γνώσης, θα δημιουργήσουν μικροσκοπικά βιβλία με ιστορίες.

Τα οφέλη από αυτήν τη «μεταμόρφωση» του σχολείου θα είναι η ενεργοποίηση της δημιουργικής σκέψης, η εμπειρία της διαδρομής από μια ιδέα στην υλοποίησή της, η ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης των παιδιών μέσα σε από τη διαπίστωση ότι οι ιδέες τους μπορούν να γίνουν πράξη και τα ίδια φορείς διαμόρφωσης της σχολικής τους ζωής.

Πώς μπορούμε να «προσγειωνόμαστε» στη θέση μας κάθε πρωί;

Ποιο φανταστικό όχημα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να μετακινηθούμε;

Πώς μπορούμε με κούτες να διαμορφώσουμε ένα δωμάτιο μέσα στην τάξη που θα μας ταξιδεύει σε άλλες χώρες, άλλους πλανήτες, άλλες εποχές;

Ποιους ήρωες άλλων ιστοριών θα συναντήσουμε και πού θα μας ταξιδέψουν;

Ποιο είναι το τοτέμ φιλίας που θα στήσουμε;

Ποια μαγικά φαναράκια θα ανάβουμε όλοι μαζί για να φωτίσουμε το μονοπάτι προς τη γνώση;

Κάποιες απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις θα αναζητήσουμε στο εργαστήριό μας.

 

 

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (συμπεριλαμβάνει βιβλίο συγγραφέα, υλικά σεμιναρίου, πιστοποιητικό συμμετοχής): €15.00
Your Card info (Powered By Stripe)
Λυπούμαστε, αλλά έχουν συμπληρωθεί όλες οι διαθέσιμες θέσεις για το εργαστήριο της Άλκηστης Χαλικιά. Παρακαλώ επιλέξτε ένα από τα εργαστήρια των άλλων συγγραφέων. Ευχαριστούμε!

Δικαίος Χατζηπλής

Ο Δικαίος Χατζηπλής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε γραφιστική και σκηνοθεσία κινηματογράφου και στη συνέχεια ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο Βrunel University στο Λονδίνο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα σπούδασε παιδαγωγικά στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Από το 2006 εργάζεται στον χώρο των εκδόσεων ως υπεύθυνος εκδηλώσεων για την προώθηση του παιδικού και εφηβικού βιβλίου. Οργανώνει παρουσιάσεις βιβλίων, επισκέψεις συγγραφέων στα σχολεία, σχεδιάζει εκπαιδευτικές δράσεις και διαδικτυακά προγράμματα για παιδιά και εφήβους και συνεχώς αναζητά νέους τρόπους για την προώθηση της φιλαναγνωσίας.

Αγαπάει πολύ το παιχνίδι, τον χορό και τους δημιουργικούς αυτοσχεδιασμούς με τα παιδιά. Πέρασε τα περισσότερα καλοκαίρια του σε μια κατασκήνωση όπου ανακάλυπτε συνέχεια τους πιο μαγικούς τρόπους για να εκφραστεί και να δημιουργήσει.

 

Στο εργαστήρι αυτό, ένας γιγαντιαίος χιμπαντζής θα ξεναγήσει τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς σε μια σχολική τάξη όπου θα συμβούν πράματα και θάματα. Ανατροπές και παράξενα γεγονότα θα κάνουν τους μαθητές και τις μαθήτριες να πετάξουν από χαρά.

Παιχνίδια, αυτοσχεδιασμοί και δημιουργικές εκρήξεις θα μας απογειώσουν σε ιστορίες καθημερινής μαγείας στο σχολείο. Τι και αν οι μεγάλοι δε μας πιστέψουν, η φαντασία θα βρει τον δρόμο της.

Με βασικά εργαλεία τη φαντασία, την εμψύχωση, το δημιουργικό παιχνίδι, την τεχνολογία και διάφορες εικαστικές και οπτικοακουστικές εφαρμογές θα προσεγγίσουμε θεματικές όπως επικοινωνία, ενσυναίσθηση, διαφορετικότητα, συμπερίληψη, φιλαναγνωσία, τεχνολογία, επιστήμη κ.ά. Οι ήρωες του βιβλίου θα μας βοηθήσουν, καθένας ξεχωριστά, να χτίσουμε μια παλέτα δράσεων που μπορούμε να εφαρμόσουμε στην εκπαιδευτική καθημερινότητα.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (συμπεριλαμβάνει βιβλίο συγγραφέα, υλικά σεμιναρίου, πιστοποιητικό συμμετοχής): €15.00
Your Card info (Powered By Stripe)
Λυπούμαστε, αλλά έχουν συμπληρωθεί όλες οι διαθέσιμες θέσεις για το εργαστήριο του Δικαίου Χατζηπλή. Παρακαλώ επιλέξτε ένα από τα εργαστήρια των άλλων συγγραφέων. Ευχαριστούμε!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ